Alig-Pötty bemutatkozik

Mivel ma átlépte az oldal a Facebookon a százas lélektani határt, vagy mit, ezalkalomból, így Karácsony előtt, mutatok valamit egy egyelőre szupertitkos, jövő évi projektből. Ő itt Alig-Pötty, névadója Dávid Ádám, rajzba álmodója Egri Mónika. A történet, nos… meglátjuk, hamarosan ti is!

Alig-Pötty

Dávid Ádámnak

alig-potty

© Egri Mónika

Egyszer volt, hol nem volt, na, pontosan ebben a Holnemvoltban találtatott a Teljesen Normális Királyság. A Teljesen Normális Királyságnak volt egy Teljesen Normális Királya meg egy Teljesen Normális Királynője. Meg alattvalóik is voltak, a földeken termés, erdőn-mezőn vadak s halak, s mi szem-szájnak ingere, még Arany János is odajárt ihletért, ha a normalitásról akart írni.
Nem túl meglepő módon a Teljesen Normális Királyságnak teljesen normális napjai voltak, szokványos napirenddel, reggelire kávé meg müzli, esetleg vajas pirítós, aki nagyon lázadó hangulatban volt, az kenhetett a pirítósára narancsdzsemet. A leglázadóbbak meg málnát. A legesleglázadóbbak pedig édesparadicsom-lekvárt.
(…)

Alig-Pötty színre lép
Ahogy pedig az már a teljesen normális mesékben lenni szokott, alig telt bele kilenc hónap, a Teljesen Normális Királyság Teljesen Normális Királyi Párjának gyermeke születetett. Lett is nagy öröm, azaz lett volna, ha a lányka (mert ráadásul még lány is volt a szerencsétlen, semmi trónörökös, helyre kis hercegecske) nagyobb lett volna a gombostű fejénél. De nem volt.
Majd megnő, legyintettek a Teljesen Normális Alattvalók, akiket titokban mulattatott, hogy a királyi pár végre cseppet sem hat normálisnak. De bizony a királykisasszony nem nőtt meg!
Eleinte kicsi, rózsaszín, gombostűfejnyi kislány volt, aki folyton elveszett. Be is tiltották rögvest a szénakazlakat az egész királyságban. Aztán a szénaboglyákat. Végül a szénapadlást is.
Igaz, ez nem zavart senkit, csak a jószágok ropogtatták óvatosabban az illatos eledelt, hogy a pici rózsaszín, szalagos-loknis királykisasszony még idejében kiugorhasson, ha beleveszett volna a nyalábba. Meg a szerelmesek köhécseltek kicsit hangosabban a suttogások és csókok előtt, s zuhantak lassított felvételben a szénapadlás ölelésébe. A vándorlegényeket meg nemigen érdekelte a rózsaszín pöttylány, beledőltek a szénába, s már húzták is a lóbőrt, horkoltak hangosan.
(…)
Kérő kerestetik
Sóhajtott, majd az írnok felé fordult, aki nagyítót tartott fölé, mire Alig-Pöttynek rögtön melege lett, és menten sikítani is kezd, ha a Teljesen Normális Királyné be nem húzza a függönyt.
A Teljesen Normális Írnok írni kezdte a teljesen normális apróhirdetést:
Királykisasszony keres:
Én, Alig-Pötty királykisasszony (fiatal, bájos, kecses), a Teljesen Normális Királyság Örökösnője keresem a kérőmet.
– Lakóhelye? – kérdezte az írnok Alig-Pöttyre pillantva.
– Tök mindegy.
– Kora?
– Hozzám illő.
– Termete?
– Hát, méretben ideális. Inkább kicsi.
– Hajszíne? Szemszíne?
– Szőke, barna, őszülő, fekete, vörös, esetleg pepita. A szeme? Szép, villogó. A színe mindegy.
– Családi állapot?
– Háztalan, nőt(e)len, különélő, elvált, özvegy; gyereke lehet, de nem muszáj.
– Dohányzás?
– Nem zavar. – Alig-Pötty szemében gúnyos szikrák villogtak, élvezte, hogy a Teljesen Normális Írnok egyre inkább zavarba jön.
– Személyiségjegyek?
– Intelligens, impulzív, kalandvágyó, társasági, titokzatos.
– Sár őr?
– Mármint sármőr? Legyen! – legyintett nagyvonalúan Alig-Pötty.
– Extra elvárás?
– Nem árt, ha tapasztalt. Kezdőkkel nem bajlódom. Érdeklődési köre terjedjen ki a légylovaglásra, a hangyarallyra, a tanácsosok bosszantására. Szeressen olvasni, találja fel magát a leghülyébb helyzetekben is, legyen kedves, gyengéd, figyelmes, hozza ágyba a kávét.
– Még valami, Felséged?
– A végére írja oda: Ha rád illenek a feltételek, küldd a pályázatodat a királyi emailemre: aligpötty@teljesennormalis.tn

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s